Vanliga frågor

Har jag tillräckligt med förkunskaper?
När du tagit del av förkunskapskraven under respektive utbildning men ändå är osäker kan du alltid kontakta oss för en personlig bedömning.

Måste jag vilja bli instruktör för att gå utbildningen?
Du behöver inte ha instruktörsyrket som mål för att gå utbildningarna. Många utbildar sig hos oss för att öka på sina kunskaper och utveckla sin egen träning.

Kan jag få litteratur/material hemskickat före utbildningens start?
Vi skickar ej hem material till dig före utbildningens start. Det är ej heller nödvändigt att läsa på något material före utbildningen. Vi använder gedigna utbildningsmanualer och ibland böcker samt har anpassat utbildningarna så att du ej skall behöva läsa på något i förväg.

Hur går examinationen till?
Se under varje utbildningstyp för information om examination. Detta varierar beroende på typ av utbildning och om utbildningen ger möjlighet till certifiering.

Vad händer om jag inte klarar proven?
Du kan alltid göra om både teoretisk och praktisk examination. Se mer information under respektive utbildningstyp.

Får jag något diplom?
Efter avslutad utbildning erhåller du kursintyg på att du varit närvarande samt vilka ämnen du läst. När du klarat teoretiskt och praktiskt prov erhåller du ett Diplom för de utbildningar som berättigar till certifiering. Samtliga kursintyg och diplom är på engelska och gäller internationellt.

Måste jag gå teorin igen om jag anmäler mig till ännu en utbildning hos World Class Educations?

Du behöver bara gå den teoretiska basutbildningen en gång. När du bokar in dig på fler utbildningar tas kostnaden för teoridelen bort. Du kan även i vissa fall tillgodoräkna dig teoridelen eller tenta av denna beroende på dina förkunskaper.

Vad får jag för utbildningsmaterial?
Du erhåller ett gediget utbildningsmaterial till samtliga utbildningar och i vissa fall även kurslitteratur.

Måste jag delta samtliga utbildningsdagar?
Ja, du måste vara närvarande under hela utbildningen för att erhålla kursintyg och ha möjlighet att certifiera dig. 

Vad händer om jag blir sjuk?
Om du blir sjuk kan du gå utbildningen eller vissa delar av utbildningen vid nästa tillfälle som passar.

Vilka lärare kommer jag att ha?
Detta får du veta i informationsbrevet som kommer senast 14 dagar före utbildningens start. Vi garanterar att du får professionella lärare som tillhör Sveriges instruktörselit. De har lång erfarenhet av utbildningar. Ju fler deltagare på en utbildning desto fler lärare/assistenter närvarar.

Hur avbokar jag?
Efter att ha tagit del av våra avbokningsregler som finns under rubriken "Boka utbildning" och "Bokningsregler" kan du i vissa fall avboka dig skriftligen.

Kan jag delbetala?
Vi samarbetar med Human Finans. Där kan du ansöka om delbetalning. Gå in på "Boka utbildning" och vidare in på "Finansiering" för att läsa mer.

Kan jag få hjälp med boende?
Gå in på www.hotellguiden.se och sök hotell på din utbildningsort. Om du behöver hjälp med att hitta boende i närheten av utbildningslokalerna kan du kontakta oss via e-mail eller per telefon så får du tips och råd.

Får jag arbete direkt efter utbildningen?
Det beror bara på dig! Du knyter många kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig i ditt arbetssökande. Erfarenhet och personlighet spelar naturligtvis in. Du får en bra bas och får sedan gå på intervjuer och köra provklasser (auditions) - precis som när du söker andra typer av arbeten. Om du kan börja jobba direkt beror mycket på vilka förkunskaper du har med dig från början och hur snabbt du tar till dig informationen under utbildningen. Vissa får jobb direkt medan andra behöver mer tid för utveckling och träning.

 

Copyright ©2010 World Class International.
Produced by Addmind